Topic: Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон
Довгий час я думала, що зварити гарний бульйон дуже складно. Мої експерименти як правило закінчувалися каламутну рідину з непевним смаком, а м'ясо нагадувало підошву. Саме через це я купувала напівфабрикатами, хоча дуже хотіла про справжню ароматну, золотаву та прозору страву, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Все змінилося, коли я знайшла в мережі сайт Майстер вдома. Там було стільки всього цікавого! Вивчаючи різноманітні рецепти, я побачила той найголовніший — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.
Процес приготування виглядав так:
1. Керуючись інструкцією з [я обрбрала яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на сильному вогні. На цьому етапі критично важливо — прибрати утворений накип, що піднявся. Раніше я цього не робила, і страва не мала прозорості.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, до стану ледь помітного булькання. Поклала неочищену цибулину, моркву, лаврушку, чорний перець горошком і сіль. Томила страву протягом трьох годин, під кришкою.
4. Перелила зварене через друшляк або сито. Він виявився кришталево чистим, з приємним золотавим кольором і неймовірним духом, від якого вся оселя наповнилася теплом.
Відтоді я готую цей бульйон часто і залюбки. Його використовую як базу для крем-супів та заправок, або просто самодостатньою стравою, яку я подаю із зеленню та домашніми грінками. І кожного разу, коли зачерпую ложку свого кулінарного шедевру, я думками повертаюся на той веб-ресурс, завдяки якому я пізнала магію ідеального бульйону.